ACTUEEL

Hier lees je relevant nieuws over Amersfoort, de huizenmarkt en makelaardij.

relevant nieuws over Amersfoort

Op zoek naar een woning? Op zaterdag 30 maart kun je vrijblijvend meerdere huizen bezichtigen. Makkelijk en gezellig, en wie weet vind je zo je droomhuis.
Het is op 30 maart alweer de 22e editie van de NVM Open Huizen Dag. Het blijft een groot succes, niet alleen door de vele verkopers die hun woning openstellen voor bezichtiging, maar ook omdat de deelnemers – verkopers en zoekende kopers – sneller tot een transactie komen.
Dit jaar openen weer duizenden woningen tussen 11.00 en 15.00 uur hun deuren. Op de woningsite funda staat welke huizen deelnemen. Vervolgens kun je een route uitstippelen en op een laagdrempelige manier meerdere huizen op één dag bezichtigen. Je kunt de sfeer opsnuiven en de buurt verkennen.

relevant nieuws over Amersfoort

Amersfoort mag beginnen met bomenkap
Bron: Stad Amersfoort – 08-02-2019
De gemeente Amersfoort mag beginnen met het kappen van bomen voor de aanleg van de westelijke rondweg.
De voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland heeft de ordemaatregel, die inhoudt dat er geen bomen gekapt mogen worden, opgeheven.

In het kader van een onderzoek voor de aanleg van de westelijke rondweg wil de gemeente Amersfoort ruim 1.500 bomen kappen. De gemeente wil op de kortst mogelijke termijn starten met het kappen van de bomen om dit nog voor het broedseizoen af te ronden. Bij de Raad van State loopt een procedure over de ontheffing die de gemeente heeft verkregen voor een aantal beschermde diersoorten. Omwonenden en stichtingen zijn bang dat door de kap ook andere beschermde diersoorten die in dat gebied leven worden bedreigd, zoals de das, sperwer, bommarter, ree en eekhoorn. Omdat de provincie Utrecht hun handhavingsverzoek daarover heeft afgewezen, hebben de omwonenden en stichtingen de rechtbank door middel van een voorlopige voorziening gevraagd om de bomenkap stil te leggen. Een voorlopige voorziening is een spoedprocedure in het bestuursrecht.

Het staat vast dat er vlakbij het gebied waar gekapt gaat worden dassenburchten zijn en dat de dassen delen van het plangebied gebruiken als foerageergebied.
Daarnaast zijn er nesten van sperwers rondom het gebied. Ook de ree, eekhoorn en de boommarter komen voor in de omgeving. De omwonenden en stichtingen hebben onvoldoende aangetoond dat de dassen de burchten verlaten als de gemeente de ruim 1.500 bomen kapt.
Ook wordt de das niet gedood bij de bomenkap.
Voor de andere dieren is het ook niet aannemelijk dat de vaste rust- of verblijfplaatsen zullen worden aangetast.
relevant nieuws over Amersfoort
relevant nieuws over Amersfoort

ADRES

Van Oossanen makelaardij
Utrechtseweg 57
3818 EA Amersfoort
033 461 4001

OPENINGSTIJDEN

maandag - vrijdag 09:00 – 17:30 uur

FACEBOOK

Bekijk hier de Facebookpagina van Van Oossanen Makelaardij